Edit Steinberg
איך להאזין לפודקסט ולהירשם
נגן וידאו אודות איך להאזין לפודקסט ולהירשם

איך להאזין לפודקסט

תמלול של הסרטון –

הי חברים, מה שלומכם?

היום אנחנו נלמד כיצד למצוא פודקסטים מעניינים שיעשירו את חיינו המקצועיים והאישים כאחד.

הפודקאסטים הפכו לפופולריים, יותר ויותר אנשים מקשיבים להם.

מה זה פודקאסט?

פודקאסט הוא מעין תכנית רדיו, המופץ באינטרנט וניתן להאזין לו בכל זמן ובכל מקום. ניתן להאזין לפודקאסט דרך הסלולארי ודרך המחשב. התוכניות מוקלטות וזמינות בכל עת. מכיוון שקל מאוד לייצר פודקאסט ואנשים רבים כבר הרימו את הכפפה, ניתן למצוא היום מגוון עצום של נושאים להאזנה בחינם, בכל זמן שתחפצו: בעת הליכה, אימון ספורט, נסיעה באוטו או ישיבה מרווחת בבית. ההאזנה לפודקאסט מאפשרת לכם לנצל את הזמן כדי להקשיב לכל נושא שמרתק אתכם, כל נושא שתרצו לרכוש בו ידע נוסף, לקבל להשראה, בידור או שסתם יעשה לכם טוב. תוכלו למצוא פודקאסטים כמעט בכל נושא, פוליטיקה, כלכלה, חינוך, הורות, שיווק, חדשנות וטכנולוגיה, היסטוריה ועוד. אז איפה נמצא את אותם פודקסטים  להם נרצה להאזין?  בהדרכה זו נתמקד בגוגל פודקאסט אך נציג רשימה נוספת של אפשרויות.

איך מאתרים ונרשמים לפודקסט?

ניכנס לגוגל  ונקליק בפינה העליונה על ה-9 נקודות, היכן שהאפליקציות של גוגל מרוכזות. בואו נגלול למטה ונאתר את האייקון של גוגל פודקאסט.

אפשר גם להגיע לכאן משורת ה-URL: מקלידים PODCASTS.GOOGLE.COM  או לכתוב בגוגל, "גוגל פודקאסטים" וזה יוביל לאותו מקום.

נקבל רשימה של פודקאסטים מובילים. כל אחד  יראה רשימה שונה בהתאם להעדפותיו. למשל, הפודקסט "עושים היסטוריה" עם רן לוי נחשב לפודקסט פופולארי,  אבל ניתן לראות שיש כאן מגוון עצום.

אם נסתכל על הפודקאסטים הפופולריים כרגע ונלחץ על החץ, נגלה מגוון תחומים. נראה את הפודקאסטים המובילים בקטגוריה "חברה ותרבות", בקטגוריה "קומדיה", פודקאסטים מובילים בקטגוריה "חינוך," "היסטוריה לילדים", "חושבים טוב", פודקאסט להורות עם עינת נתן ועוד. כאמור, קיים מגוון עצום של פודקאסטים, בכל תחום: טכנולוגיה, אמנות, בריאות, טלוויזיה וקולנוע. פשוט מכרה זהב.

אז בדומה לכל הכלים של גוגל, חייב שיהיה לכם חשבון גוגל על מנת להשתמש בשירות. יש אפשרות בהגדרות המתאימות לסנכרן את התקדמות ההאזנה בכל המכשירים שמחוברים לחשבון גוגל שלכם. תיכף נראה איפה מגדירים את זה. אבל אם למשל התחלתם להאזין לפודקאסט באמצעות המחשב ואז אתם יוצאים להליכה ורוצים להמשיך להאזין באמצעות הסלולרי, אם בחרתם את ההגדרה שזה יישמר, תוכלו פשוט להמשיך בגוגל מאותה נקודה בה עצרתם. ניתן להאזין לפודקאסטים גם דרך גוגל במחשב, באמצעות אפליקציה שתורידו לסלולרי וגם מכל מסך אחר אליו תתחברו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

איך נאתר את הפודקאסט שמעניין אותנו? אם הפודקאסט מופיע כאן ברשימת התוצאות מבלי שביצענו חיפוש אקטיבי כלשהו, פשוט נקליק עליו, ניכנס.

בואו נראה דוגמא, עם הפודקאסט "עושים היסטוריה" עם רן לוי. ראשית נגלול ונראה את הנושאים של הפרקים. אנחנו רואים את אורך הפרק, ניתן להקליק על המשולש ולהאזין. אנחנו רואים את התאריך, מתי זה יצא, וכל הנושאים שהופיעו בפודקאסט הזה.

הרשמה לגוגל פודקסט

במידה ואנחנו מעוניינים להירשם לפודקאסט, אנחנו מקליקים להרשמה, וזהו אנחנו רשומים לפודקאסט הנבחר. שימו לב: לא חייבים לבצע הרשמה. אפשר פשוט להקליק על המשולש ולהאזין. במידה ונרצה לבטל את ההרשמה, פשוט קליק נוסף וההרשמה בוטלה. אם אנחנו נרשמים אנחנו יכולים לקבל עדכונים על פרקים נוספים שעלו, לסנכרן פרקים במסכים שונים, יש לזה יתרונות, כך שאתם לא חייבים להירשם אבל אם יש פודקאסט שמעניין אתכם, מומלץ להירשם. לבטל תמיד אפשר.

במידה והפודקאסט לא מופיע במסך הראשי ואנחנו מחפשים פודקסט בנושא מסוים, אנחנו יכולים לחפש למשל בנושא כלכלה, יש כאן כל מיני רעיונות לפרקים בנושא כלכלה, וכמובן שאפשר להיות הרבה יותר ספציפיים.

אז במידה ונרשמנו כמינויים, נוכל לראות את המינויים שלנו, זה נמצא בתפריט הימני, בתפריט הראשי. נקליק על "מינויים" ונראה את כל הפודקאסטים שאליהם נרשמנו באמצעות גוגל פודקאסט.

ואם אנחנו רוצים לבטל, אנחנו פשוט מקליקים על "ביטול מינוי" – פשוט מאוד.

כשאנו מעוניינים לשוב לעמוד הראשי, אנחנו מקליקים על הלוגו של גוגל פודקאסט. זה יחזיר אותנו לדף הראשי של הפודקאסטים הכולל את תיבת החיפוש.

האזנה לפודקסט: כשאנחנו מפעילים פרק, זה מופיע כאן, אם זה במחשב זה מופיע כאן. כאן אם נקליק על המשולש זה יפעיל אותו. כאן אנחנו יכולים לשנות את מהירות ההאזנה, הרגיל זה 1.0, אבל אם נקליק על זה קליק שמאלי אנחנו יכולים לעשות אותו איטי יותר או מהיר יותר ואז להקליק על סיום. אם נקליק על החץ הזה אנחנו נוכל לחזור אחורה ואם נקליק על החץ הזה, השמאלי נוכל לקפוץ קדימה.

טיפ חשוב כשמאזינים לפודקסט

כדי לסנכרן את כל המכשירים שמחוברים לחשבון –

צריך להיכנס לחשבון גוגל ולהפעיל את ההגדרה: "פעילות באינטרנט ובאפליקציות". אם הגדרתם מחיקה אוטומטית של הפעילות, גם התקדמות ההאזנה תימחק לאחר פרק הזמן שנקבע.

אז זו הייתה הדגמה עם גוגל פודקאסט. אני אוהבת להשתמש בכלים של גוגל, זה נוח לי מאוד. אבל במידה ותרצו להשתמש באפליקציה אחרת, בואו נראה מספר אפשרויות.

אפליקציות נוספות להאזנה לפודקסטים

בנוסף לגוגל ישנן אפליקציות ומגוון אתרים נוספים בהם ניתן להאזין לפודקאסטים. יש לדוגמא את פודקאסט אדיקט, שהיא אחת האפליקציות הפופולאריות בשטח. אפשר להירשם כמנויים לפודקאסט אהובים, לשלוט על מהירות ההאזנה, יש גרסה חינמית עם פרסומות או גרסה בתשלום סמלי ללא.

אפליקציה נוספת היא ענקית הסטרימינג משוודיה, ספוטיפיי. אפשר להאזין באמצעות ספוטיפיי דרך האתר או דרך האפליקציה. האפליקציה חינמית עם פרסומות או בתשלום חודשי ללא פרסומות. בגרסת הפרימיום ניתן לנגן את הפודקסט ללא גישה לאינטרנט.

יש מגוון עצום נוסף של אפליקציות, לא נסקור את כולן, אבל אני כן רוצה להציג בפניכם את הסאונד קלאוד.

 הסאונד קלאוד

בואו נקליד בגוגל "סאונד קלאוד". זה האתר SOUNDCLOUD.COM אני ממליצה לבצע הרשמה על מנת שתוכלו ליצור לעצמכם פלייליסטים, לעקוב אחר הפודקאסטים שאתם אוהבים, להמשיך ממקומות שעצרתם וכולי.

אז בואו נבצע הרשמה מהירה. ניתן להירשם עם חשבון פייסבוק או אפל  או פשוט למלא את פרטי המייל.

נבחר את השם לתצוגה ונתחיל.

בתיבת החיפוש אחפש כל נושא שמעניין אותי. בואו נבדוק למשל ספורט. יש כאן מגוון פודקסטים בנושא ספורט, אם יש משהו שמוצא חן בעיניי אני פשוט אירשם אליו. בואו לשם הדוגמא, נחפש שוב פודקאסט בתחום ההיסטוריה.

אנחנו רואים שיש כאן מגוון נושאים, יש לדוגמא פודקסט של, כאן – "נפילת העיר העתיקה "1948, אם אני מחליטה שזה מעניין אותי ואני מעוניינת להאזין, אני מקליקה על המשולש, על העיגול הכתום, ופשוט מתחילה להאזין. ואם יש יוצר שאני רוצה לעקוב אחריו באופן קבוע אני יכולה להקליק על FOLLOW ולעקוב אחריו. אם אני אקליק עליו אני אראה את כל הפודקסטים שאותו יוצר העלה. ואז שוב, לחיצה על משולש בעיגול הכתום ואני יכולה להאזין לפודקסט.

וכך נראית האפליקציה של סאונד קלאוד. אז באתר הזה יש מגוון עצום של תוכניות, מוזיקה ושמע. אפשר למצוא כאן כפי שראיתם תכנים כמעט בכל נושא. ואם תבצעו הרשמה לאתר תוכלו לעקוב אחר תכנים שהאזנתם להם ולקבל המלצות האזנה נוספות.

אז עד כאן להיום עם פודקאסטים. אני כל כך מקווה שתשתמשו בזה ושתעשירו את החיים שלכם בידע מרתק. תודה רבה שצפיתם, שיהיה לכם יום נפלא.

Google My Business

בעלי עסק? בנו אתר ב"גוגל לעסק שלי" – נכס דיגיטלי מעולה שרבים עדיין מפספסים אותו.
הזדמנות לזכות בלקוחות מעולים שמחפשים בדיוק עכשיו את השירות/מוצר שלנו.

יתרונות:
חשיפה חינמית –פרופיל עסק הוא בחינם ויכול להיות מדורג גבוה בדף תוצאות החיפוש עבור מילות מפתח מובילות, בעלות נפח חיפוש גבוה, ללא כל עלות!
תצוגה – מופיע במקום בולט בדף תוצאות החיפוש. כולל כפתורי הנעה לפעולה כגון: להתקשר, לנווט אל העסק, להיכנס אל האתר וליצור קשר.

טיפים לניהול פרופיל העסק:
וודאו כי הכותרת והתיאור שיווקיים וכוללים את מילות המפתח המאפיינות את השירות שלכם.
העלו באופן שוטף פוסטים, תמונות וסרטונים המתארים את המוצרים ואתכם, מציינים את הייחודיות שלו, עדכנו מבצעים, וספקו טיפים חשובים בתחום.
חוות דעת מלקוחות – ללקוחות חשוב לדעת כי מדובר בעסק אמין ושירות מצוין. אם אתם עסק כזה חשוב שתבקשו מהלקוחות להשאיר משוב.
מלאו כמה שיותר פרטים על העסק – פרטי יצירת קשר, שעות פתיחה, יתרונות מובילים ותועלות כמו וותק, ליווי מקצועי, מבצעים וחדשנות.

"לא החזק שורד, גם לא האינטליגנטי ביותר,
שורד מי שיתאים את עצמו לשינוי" (דרווין)

דילוג לתוכן